Domov » Lepota » Kakovosten kolagen za kožo

Kakovosten kolagen za kožo

Kateri kolagen za kožo jemati in zakaj ga sploh uporabljati? Ker je zanj klinično dokazano, da izboljša prožnost, gladkost in hidriranost kože! Slednja bo tako postala lepša, bolj napeta in bolj mladostnega videza, zato se boste v njej še bolje počutili. To pa je več kot dovolj dober razlog za to, da ga preizkusite, kajne?

Kaj potrebuje naša koža, da ostane mladostna?

Naša koža je vsakodnevno izpostavljena številnim zunanjim dejavnikom – mrazu, vetru, vročini, sončnim žarkom, pa tudi stresu in staranju. Četudi zanjo še tako dobro skrbimo in uporabljamo številne pripravke in kozmetične tretmaje za nego, pa se lepota naše kože začne od znotraj.

Zaradi tega je zelo pomembno, kakšno hrano uživamo oziroma kaj jemo, da naša koža dobi vse sestavine oziroma hranila in vitamine, ki jih potrebuje. Pri tem pa je zelo pomemben tudi kolagen za kožo – ko smo mladi, ga je v našem telesu še več kot dovolj, saj gre za beljakovino, ki je naravno prisotna v našem telesu in med drugim skrbi tudi za prožnost in napetost naše kože, ima pa tudi druge funkcije.

Ko smo starejši, pa se njegovo tvorjenje upočasni, kar je tudi eden od razlogov za nastanek gub in nasploh za staranje kože. Z jemanjem tega edinstvenega prehranskega dodatka lahko upočasnimo staranje in poskrbimo za to, da bomo videti bolj mladostno.

Veliko različnih pozitivnih učinkov na kožo in druge dele telesa

Prehranski dodatki oziroma dopolnila so odličen način za to, da poskrbite zase in za svoje telo na najboljši možen način. Pri tem pa je bistvenega pomena to, katere prehranske dodatke izberete in kako kakovostni so. Pred izbiro se zato dobro informirajte o njih, o tem, kaj vsebujejo in kakšne učinke imajo, pa tudi o tem, kako jih pravilno jemati.

Učinki, ki jih ima kolagen za kožo in druge dele telesa:

  • izboljšuje hidriranost,
  • kožo naredi bolj gladko,
  • poskrbi za večjo prožnost,
  • izboljšuje čvrstost,
  • preprečuje nastanek globokih gub,
  • okrepi tudi lase in ima še številne druge pozitivne učinke.